Creative thinking

Wil jij samen met jouw team leren om tot vernieuwende ideeën en verrassende oplossingen te komen? Of zou je zelf weleens creatiever willen zijn op het werk? Innovatie is van cruciaal belang voor de groei en continuïteit van organisaties. Helaas blijkt het in de praktijk niet altijd even makkelijk om tot innovatieve ideeën te komen.

 

In de kern is ieder mens een creatief wezen. Onze hersenen en geest bieden een eindeloze bron van mogelijkheden om nieuwe dingen te scheppen. Het punt is alleen dat we als kind hebben afgeleerd om te associëren, om creatief te denken. Hierdoor lopen we als volwassene vaak tegen de beperktheid van ons eigen denken aan.  We blijven vaak steken in onze vaste gedachtenpatronen, waardoor we voor eenzelfde uitdaging steeds eenzelfde soort oplossing bedenken. Dit wordt ook wel cirkeldenken genoemd: het denken in kringetjes.

 

Tijdens de interactieve training ‘Creatief Denken’ leer je andere wegen te bewandelen in je denksysteem. Hiervoor zetten we verschillende brainstorm technieken in. Met deze inspirerende technieken kan iedereen patroondoorbrekend en innovatief leren denken. Je ontwikkelt je creativiteit en traint je hersenen om anders dan anders te denken. Dit kan resulteren in een onbetaalbaar resultaat. Het bijzondere van deze training is, dat het zowel geschikt is voor associatieve denkers als voor logische denkers.

 

Wat levert de training op

  1. Inzicht in de waarde van creatief denken (buiten de gebaande paden).
  2. Kennismaking met uiteenlopende brainstormtech-nieken.
  3. Ervaring met creatief samenwerken
  4. Innovatieve ideeën voor de ingebrachte vraagstukken.
  5. Een naslagwerk.

Voor wie is deze training

Deze interactieve training is gericht op individuen, die hun denkpatronen willen verbreden, door kennis te maken met verschillende creatieve denktechnieken. Ook is de training geschikt voor teams, die samen willen leren om tot vernieuwende ideeën en verrassende oplossingen te komen.

 

De training kan gevolgd worden door alle soorten teams. Denk aan traditionele of zelfsturende teams, projectteams, high performance teams, managementteams enzovoort.

 


Inleiding

Hoe komt het dat je binnen je eigen cirkels blijft denken? 

Inzicht in cirkeldenken en uitleg over de verschillende methoden.

 

Definitieve vaststelling van je creatief denkvragen.

Aan de slag

Met diverse brainstorm technieken gaan we op op een interactieve wijze aan de slag met jullie vragen.

Presenteren uitkomsten

Op luchtige wijze presenteren de diverse groepjes hun vernieuwende ideeën aan de anderen.

 

Napraten en tips voor de praktijk.

 

Creatief Denken

Deze training is ontwikkeld voor 6-15 deelnemers en duurt 4 uur. Neem bij meer of minder deelnemers gerust contact op.  Met deze training gaan we ter plekke aan de slag met jullie praktijkvragen. De training is ook te verruimen met het aanleren van de methode zelf, zodat deze op de eigen werkplek toegepast kan worden. Neem hiervoor contact met ons op, dan stellen we een training op maat samen naar uw wensen.

Prijs is per deelnemer, uitgaande van training op bedrijfslocatie. Mochten wij de locatie moeten boeken, volgt in overleg een aangepaste offerte.

€ 125,00 per persoon